Sökte allt från konstruktör av datorbord till receptionist

Detta är en text om min kompis som trots många ”Tack men nej tack” från företag, fortfarande ligger i oss söker jobb.

Då min kompis än så länge bara har fått tillsvidareanställning eller timanställningar, bestämde hon sig för att söka jobb som innebar en fast anställning, inom ett affärsområde som hon kan växa i. Hon har svarat på ett tiotal jobbannonser, allt från konstruktör av datorbord i Göteborg till receptionist i Mariestad, hon hade inga förhoppningar över att hon skulle få komma på intervju, men så ringde de från Elektrikerna i Nybro.

Tjänsten hon hade sökt var som lärling till elektriker. Tjänsten innebär att vara med, assistera och lära sig elektrikeryrket. Att lära sig att professionellt byta elinstallationer och elsystem verkar vara ett riktigt givande jobb. Hon har alltid varit intresserad av elektricitet och elprylar så att få jobba med att hjälpa genom att göra det hon tycker om är ett stort plus.

Arbetsintervjun är på fredag om en vecka, den 28 september klockan 10:00. Då hon bor i Kalmar blir det att ta buss till Nybro, som tur är hon en morgonperson och bussarna går ganska ofta mellan Kalmar och Nybro på vardagarna. Hon har för säkerhets skull letat upp vart någonstans i Nybro som firman ligger, det ser ut som att de finns precis ovanför där bussen stannar i Nybro. Det är bra, då behöver hon inte spendera tid på att ta sig till dem efter att hon har gått av bussen. Nu ska jag och hon leta fram de perfekta jobbintervjukläderna, önska henne lycka till.