Företaget Truckutbildarna är lösningen när du ska skaffa ett truckkort

Om du ska köra truck i din arbetsroll passar det bra om du skaffar ett truckkort. Under en truckutbildning lär du dig om olika slags truckar, du får färdigheter att köra truck samt instruerad hur du lassar och lossar gods på en testbana. Kurslängden kan variera men brukar inte vara längre än 5 dagar i vanliga fall.

Truckutbildarna är ett av de större utbildningsföretagen som existerat länge på den svenska marknaden. Bolaget har kurser från norr till söder och det brukar vara ganska nära till en utbildningsort för dem som ska gå en truckkurs.

Truckutbildarna satsar på att erbjuda truckkurser för de flesta varianter av truckar du kan tänka dig köra. Man fokuserar på att erbjuda en bra och säker utbildning till ett bra pris, det ska inte kosta för mycket att skaffa ett truckkort.

Under en truckutbildning kommer du få stapla, lassa och köra gods med en truck. Du lär dig olika regler man ska följa som truckförare och vilka risker som finns när du kör truck. I slutet av utbildningen har du ett test på teoridelen och även ett uppkörningsprov med truck. Självklart kommer du få öva dig på köra truck under kursen. Om du är osäker på något moment under utbildningen kan du alltid fråga instruktören på plats om hjälp.

Som färdigutbildad truckförare kan du lätt få jobb i Sverige och grannlandet Norge. Industrin söker ofta truckförare till sitt lager och det verkar alltid vara fullt av dessa jobb när man besöker olika bemanningsbolag.

Truckutbildarna följer TLP 10 som är utvecklad för truckkurser i Sverige. Företaget har utbildade instruktörer med lång erfarenhet inom branschen. Många instruktörer har jobbat flertalet år på lager själva och vet vad som är viktigt att tänka på som truckförare.
Efter din kurs kommer Truckutbildarna skicka ut ett truckkort till dig. Truckkortet är förarbeviset som intygar att du får köra truck.

Besök företagets hemsida så finner du aktuella kursdatum och priser.