Jobba som elektriker i Norge

Rekordmånga människor söker sig numera till Norge för att uppfylla drömmen och snabba pengar och ära. Är du elektriker och funderar på att börja jobba i Norge. I sådant fall vill jag på bloggen ge dig några konkreta tips på vad du bör tänka på. För att du på bästa sätt ska få information om detta har jag valt att intervjua några elektriker som tagit klivet över till Norge.

Samtliga av personerna har fått frågan: Hur är det att jobba som elektriker i Norge?

Anders, 25, elektriker i Norge

Enligt min mening är det precis samma sak som att arbeta som elektriker i Sverige. Den enda skillnaden är att norska kunder har en tendens att vara mycket mer tillmötesgående än vad svenska kunder. De blir inte lika arga av småsaker. Det är ganska skönt måste jag säga.

Nils, 35, elektriker

Största skillnaden? Ja du! Finns det ens några skillnader är den stora frågan.  Jo, men en sak är det en jävligt stor skillnad på och det är lönen. Jag tjänar mycket bättre på att arbeta i Norge än vad jag någonsin tidigare skulle ha gjort i Sverige. Därför älskar jag att jobba i Norge på vardagarna och på helgerna leva som en kung i Sverige.

Peter, 55, elektriker

Visst finns det skillnader på att arbeta i Norge. Språket är ju såklart väldigt mycket annorlunda än vad det hade varit i Sverige. Det är nog det enda som verkligen skiljer länderna i mellan skulle jag vilja påstå. Sedan är det ju såklart lönen som också är på en helt annan nivå än vad det är i Sverige.

Hoppas att dessa slumpmässiga intervjuer kan hjälpa just dig i ditt beslut att jobba som elektriker i Norge. Om du inte vill arbeta i Norge, utan istället i Sverige, så kan du alltid kolla på hemsidan https://combiconsult.se/.